Aanhanger

U bent op zoek naar een rijopleiding voor de aanhangwagen? Voor steeds meer combinaties is het aanhangerrijbewijs verplicht. Auto’s en caravans worden steeds zwaarder en voor een paardentrailer is dit rijbewijs in de meeste gevallen noodzakelijk. Haal binnen no-time uw BE rijbewijs en neem direct contact op met ons!

Voordat de opleiding begint doet u een intake en krijgt u advies van de instructeur met welk pakket u de grootste kans van slagen heeft. Voor een aanhangerrijbewijs halen heeft u geen apart theoriecertificaat nodig. Op het BE rijbewijs examen wordt daarom ook echt gelet op de rijvaardigheid van de kandidaat en het verantwoord en veilig omgaan met het voertuig in het verkeer. Om dit zo goed mogelijk te leren wordt er in de lessen flink geoefend met het draaien, achteruitrijden, aan- en afkoppelen, uitdraaien en natuurlijk het verkeersinzicht. Wij zullen ervoor zorgen dat u tijdens de opleiding al deze punten leert, zodat u goed voorbereid uw BE rijbewijs examen in gaat.

Voor het BE rijbewijs heeft u geen apart theoriecertificaat nodig. Tijdens de opleiding voor het rijbewijs BE legt u alleen het praktijkonderdeel af.

Zoals u op de foto ziet, staat er een prachtige combinatie op u te wachten. De combinatie bestaat uit een Skoda Kodiaq 2023 met een Easyline aanhanger. De combinatie samen vormt 11 Meter op de weg. Dat zal dus een gaaf gevoel geven!